2023-2024 YILI ŞEHİT SEMİH AKYILDIZ İLKOKULU “SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK”  YARIŞMASI

2023-2024 YILI ŞEHİT SEMİH AKYILDIZ İLKOKULU “SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” YARIŞMASI

·         Yarışmanın konusu "bağımlılık" olup yarışma;okulumuz öğrencileri tarafından görsel ve edebi kategorilerde hazırlanacak olan eserleri kapsayacaktır.

·         Yarışmaya, görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, öykü, deneme veya anı alanlarından sadece birinden katılım yapılabilecektir. Bir öğrenci hem görsel hem de edebi kategoride başvuru yapabilecektir. Yarışma okul müdürlüğü sorumluluğunda yürütülecektir.

20.12.2023 60

20-12-2023

  

ŞEHİT SEMİH AKYILDIZ İLKOKULU

SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI

2023-2024 YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Duyuruların yapılması

15.12.2023-16.12.2023

Sınıf bazında görsel ve edebi kategoride ayrı ayrı birinci seçilen eserlerin okul idaresine teslimi

05.02.2024-07.02.2024

Eserlerin Jüri üyelerince değerlendirilmesi

08.02.2024-14.02.2024

Okulumuzda görsel ve edebi kategoride ayrı ayrı ilk üçe giren eser sahiplerine ödül verilmesi ve birinci seçilen eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

16.02.2024

     

      Genel Şartlar

·         Yarışmaya katılan eserin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.

·         Yarışmaya başvuru yapılacak eserler için bireysel başvurular kabul edilecektir. Eserlerde, grup, sınıf, okul vb. adına yapılacak başvurular geçersiz sayılacaktır. (Özellikle kısa video alanında sınıf/grup/okul adına başvuru yapıldığı görülmektedir. Yapılan bu tür başvurular değerlendirme dışında tutulacaktır.)

·         Yarışmaya katılacak eserlerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu, Türk Millî Eğitimi temel amaçları, genel ahlak, toplumsal huzur ve Türk aile yapısına uygun olması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

·         Katılımcılar isterlerse iki kategoride (görsel-edebi) başvuru yapabileceklerdir. Görsel ve edebi kategorilerin her birine en fazla bir eserle başvuru yapılabilecek ve sadece bir kategoride derece alabileceklerdir.

·         Sınıf bazında görsel ve edebi kategoride ayrı ayrı olmak üzere sadece birinci seçilen eserler okul idaresine teslim edilecektir.

  Ödül Töreni

Ödül töreni 16.02.2024 Cuma günü bayrak töreninde yapılacaktır.

2.                                          ÖDÜLLER

Okul düzeyinde görsel ve edebi kategoride ayrı ayrı birinci seçilenlere, zekâ oyunu ve madalya; ikinci seçilenlere, iki kişilik sinema bileti ve madalya; üçüncü seçilenlere okuma kitabı seti ve madalya ödülü verilecektir. Okul düzeyinde birinci seçilen eserler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

 

Ayrıca; il düzeyinde gerçekleştirilecek ödül törenlerinde il birincilerine 5.000 TL ödül verilecektir. Ülke genelinde eserlerin değerlendirilmesi sonucunda her bir kategoride birinci olan katılımcılara 25.000 TL; ikinci olan katılımcılara 20.000 TL; üçüncü olan katılımcılara ise 15.000 TL ödül verilecektir. 

 

Ayrıntılı bilgi için Okul İdaresine Başvurabilirsiniz...